İzmir Körfez Festivali başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen İzmir Körfez Festivali başladı. Cumhuriyet’in 100. yılında deniz tutkunlarını bir kez daha buluşturan festival kapsamında düzenlenen etkinlikler, Başkan Tunç Soyer’in “Yaşayan Körfez” hedefi ile hayata geçirilen ve körfezi dört bir yandan kuşatan yatırımların olumlu sonuçlarını da gözler önüne seriyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Yaşayan Körfez” vizyonu ile 27 – 29 Ekim tarihlerinde altıncısı düzenlenen İzmir Körfez Festivali başladı. Festival ilk gününde birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu. Çocuklara Körfez Turu etkinliği ile Üçkuyular İskelesi’nde başlayan festival, vapurlarda düzenlenen bilgi yarışması ve 100. Yıl Yat Yarışı ile devam etti. 350 sporcu ve 35 teknenin katılımıyla gerçekleşen 100. Yıl Yat Yarışı’nda heyecan dolu anlar yaşandı.

Yaşayan Körfez yatırımları ile hayata dönen körfez faunasının birbirinden ilginç fotoğraflarının İzmirlilerin ilgisine sunulduğu Su Altı Körfez Sergisi de yoğun ilgi gördü.

Körfez festivali 29 Ekim’e kadar devam edecek.